Index Vakbarát Hírportál

Négy nap alatt 242 dzsihadistát fogtak el a törökök

2017. november 12., vasárnap 15:59

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet újabb 32 feltételezett tagját vette őrizetbe a török rendőrség vasárnap egy isztambuli rajtaütés-sorozatban. Pénteken 109 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe szerte Törökországban. Csütörtökön csak a török fővárosban, Ankarában 101 állítólagos dzsihadistát állítottak elő.

Az Anadolu állami hírügynökség szerint - amit az MTI szemlézett - a vasárnap elfogott gyanúsítottak állítólag terrortámadásra készültek. A dzsihádisták a török metropolisz hat különböző, főként külvárosi kerületében állították elő. Az őrizetbe vettek mindegyike külföldi állampolgár, de a hírügynökség nem tért ki arra, hogy pontosan mely országokból érkeztek. Az Anadolu úgy tudja, hogy a dzsihadisták korábban Szíriában harcoltak az Iszlám Állam oldalán.

A török rendőrség két és fél éve rendszeresen hajt végre razziákat az Iszlám Állam ellen, miután a terrorszervezet számos öngyilkos merényletet követett el az ország nagyvárosaiban. A hatóságok az utóbbi három hétben különösen fokozták a fellépést, mindennaposak a rajtaütések, Iszlám Állam-tagok százaira csapott le a rendőrség, mivel több szélsőségesről bizonyossá vált, hogy merényletet készít elő.

Rovatok