Index Vakbarát Hírportál

Prágában találkoznak az európai bevándorlásellenes pártok

2017. november 16., csütörtök 12:04 | aznap frissítve

Kétnapos tanácskozást tartanak december közepén Prágában az európai országok bevándorlás- és iszlámellenes pártjainak vezetői – közölte a Právo című cseh napilapra hivatkozva az MTI.

A találkozót a Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom szervezi, amely az októberi csehországi képviselőházi választásokon 22 mandátumot szerzett a 200 tagú parlamenti alsóházban.

Az SPD meghívására a cseh fővárosba várják egyebek között Marine Le Pent, a francia Nemzeti Front elnökét, illetve az iszlámellenességéről elhíresült Geert Wilders holland politikust. Képviselteti magát a konferencián az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) is, bár annak elnöke Heinz-Christian Strache az elhúzódó osztrák kormányalakítási tárgyalások miatt valószínűleg személyesen nem lesz jelen Prágában.

Az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakciójának tanácskozására december 15–16-án kerül sor. A tanácskozás konkrét helyszínét nem hozták nyilvánosságra, mert az SPD elnöke, Tomio Okamura közlése szerint

a szélsőbaloldaliak utcai tiltakozására számítunk.

Az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakciójának tagja Le Pen Nemzeti Frontján, Wilders Szabadságpártján, és Strache FPÖ-jén kívül a belga Flamand Érdek, a lengyel Új Jobboldali Kongresszus, az olasz Északi Liga és a német AfD is - azt egyelőre nem tudni, hogy az ő képviselőik is elmennek-e Prágába.

Rovatok