Index Vakbarát Hírportál

Közel három év után sikerült megszöknie a házi őrizetből Caracas polgármesterének

2017. november 18., szombat 00:47

Caracas polgármestere megszökött a házi őrizetből, és sikerült eljutnia a szomszédos Kolumbiába, írja a BBC. Antonio Ledezma otthonát még 2015 elején vették körül, miután puccskísérlet támogatásával vádoltak, amit tagadott.

Az egyelőre nem világos, Ledezmának hogyan sikerült megszöknie, de a venezuelai El Nacional lap szerint a családja is elhagyta az országot.

A 62 éves politikus viszont hangos kritikusa volt Nicolás Maduro elnöknek, aki az elmúlt időszakban egyre inkább autokratikus rendszert épített ki Venezuelában. A polgármester a továbbra is házi őrizetben maradó Leopoldo López ellenzéki vezetővel együtt Maduro legismertebb ellenfelei közé tartozik.

Maduro azt állítja, hogy imperialista erők folytatnak gazdasági háborút Venezuela ellen, miközben minden eszközzel kapaszkodik hatalmába. Év eleje óta folyamatosak voltak a tüntetések ellene, de ennek ellenére felállíttatott az ellenzéki nemzetgyűléssel szemben egy alkotmányozó nemzetgyűlést, amit a saját embereivel töltött fel. A helyzetről itt írtunk bővebben>>>

Rovatok