Index Vakbarát Hírportál

Egyedül ment volna ártalmatlanítani Észak-Koreát

2017. november 22., szerda 22:26

Bruce nem volt megelégedve az észak-korai atomtechnológiai fejlesztések irányával, ahogy Kim Dzsongunék ballisztikus rakétaprogramja kapcsán is komoly kérdések fogalmazódhattak meg a férfiban. Valójában Észak-Korea teljes mostani külpolitikáját helyteleníthette, és szeretett volna változtatni a diktatúra nyugati világgal való konfrontációján.

Ezért 

el is indult michigani otthonából Észak-Korea felé,

helyretenni az ügyeket, írta az LA Times

Szöulba repült, onnan pedig elment 40 kilométerre északra, Munsanba, a határ mellé. Amikor még innen is északabbra átjutott a demilitarizált övezetbe, akkor a dél-koreai katonák lekapcsolták, kihallgatták és hazaküldték. 

Bruce teljes neve nem Bruce Wayne, hanem Bruce Byron Lowrance. Hivatalosan annyit tudunk róla, hogy csak segíteni szeretett volna a nemzetközi konfliktus feloldásában, ezért tartott Észak-Koreába. A kihallgatások során elég zavaros volt az érvelése, ennél koherensebb történetet nem tudott előadni a terveiről. A lap szerint Bruce az ötvenes évei végén jár, és egészen pontosan a hazaküldést is csak úgy kell érteni, hogy átadták őt az amerikaiaknak.  

Rovatok