Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt argentin tengeralattjáró: két nyomot találtak

2017. november 22., szerda 16:08

Kritikus időszak kezdődik a hat napja eltűnt argentin tengeralattjáró legénysége számára, mert ha a vízi jármű lesüllyedt az Atlanti-óceán fenekére, és nem tud a felszínre emelkedni, akkor csak hét napra elég a 44 ember oxigéntartaléka, írta az MTI.

A tengeralattjáró 15-én adta le az utolsó jelet, ha azóta nem tudott felszínre jutni, akkor valószínűleg szerdán elfogy a levegő.

Két nyom az utolsó órákban

A mentőexpedíció szerda délután két nyomra bukkant. Az amerikai haditengerészet egyik, a tengeralattjáró felkutatására vezényelt repülőgépének radarja hőfoltra bukkant az Atlanti-óceán déli részében, 70 méteres mélységben. A patagóniai Puerto Madryn kikötőtől 300 kilométerre keletre fekvő területre egy kis tengeralattjárót küldtek.

A másik nyomot egy mentőhajó szonárja fedezte fel, amely ismeretlen eredetű infravörös sugárzást észlelt az óceánban – írja a 24.hu az argentin sajtóra hivatkozva.

A San Juan tengeralattjáró a világ legdélebbi városából, Ushuaiából tartott Mar del Platába a múlt szerdán. A partoktól 432 kilométerre elküldte üzenetét, azután eltűnt. Részletesebben itt írtunk az ügyről.

Rovatok