Index Vakbarát Hírportál

Ruanda befogadna 30 ezer afrikai migránst Líbiából

2017. november 23., csütörtök 20:35

Ruanda kész 30 ezer afrikai migránst befogadni, akik embertelen körülmények között, nem ritkán rabszolgaként kénytelenek élni Líbiában, jelentette be Louise Mushikiwabo, a kelet-afrikai állam külügyminisztere. Ruanda nem maradhat veszteg, ha embereket bántalmaznak, vagy jószág módjára eladják őket, mondta.

Szerinte Ruanda kis ország, de majd csak találnak helyet a menekülteknek. A kelet-afrikai országnak 12 millió lakosa van, akiknek 23 évvel a ruandai népirtás után a menekült lét és üldöztetés jól ismert fogalmaknak számítanak.

A CNN rejtett kamerával felvett, múlt héten bemutatott tudósítása szerint néhány száz dolláros összegért nigériai migránsokat adtak el rabszolgának Líbiában. Már az év elején hasonló jelentések jelentek meg arról, hogy rendszeresen migránsok kerülnek emberkereskedők és milíciák fogságába, akik aztán eladják őket, írja az MTI.

Líbia Moammer el-Kadhafi diktátor rendszerének 2011-es bukása után mély káoszba zuhant, amely miatt az észak-afrikai országba érkező migránsokat a szokásosnál is sokkal inkább fenyegetik az emberkereskedők.

Rovatok