Index Vakbarát Hírportál

Két veszekedő férfi miatt kellett kiüríteni a londoni metrót

2017. november 24., péntek 18:05

Lövöldözést emlegető bejelentésekkel riasztották a rendőröket a londoni metró Oxford Circus állomásához péntek délután, mint később kiderült, alaptalanul. A brit rendőrség szerint azért kellett kiüríteni a Oxford Circus állomásának környékét, mert két férfi durván összeveszett.

A tömeg futva menekült ki az utcára, a kiérkező rendőrök lezárták a környéket, sokan a környező üzletekben rekedtek. Egy ideig nem lehetett tudni biztosan, hogy pontosan mi történt, a rendőrség twitteren kommunikált: először azt közölték, hogy a helyszínen vannak, és mindenki kerülje el a területet. Aztán azt, hogy a Bond Street állomást is lezárták, illetve, hogy aki arrafelé van éppen közterületen, az menjen be egy épületbe.

Aztán 18.16-kor kiadtak egy twittet, miszerint 16:38-kor lövöldözés miatt riasztották őket. "A rendőrség úgy reagált, mintha terrorcselekmény történne", írták.

 "Fegyveres és fegyvertelen rendőrök vannak a helyszínen, és kezelik a helyzetet", írták. A Twitterre többen is feltettek videót a futva menekülő emberekről. Az a környék egyébként egy zsúfolt bevásárlókörnyéknek számít. A rendőrség közlése szerint egy nő könnyebben megsérült, amikor elhagyta az Oxford Circus metróállomást.

A londoni tűzoltók is twitteltek, azt írták, 16.43-kor hívták őket egy incidenshez, három autóval, 15 tűzoltóval vonultak a helyszínre. A BBC tudósítója egy kocsmában rekedt, amikor az incidens híre eljutott hozzájuk, a vendégek szabályosan elbarikádozták a bejáratot.

Később a rendőrség azt közölte, hogy nyomozza, pontosan mi történt, de

egyelőre nem találtak sem gyanúsítottat, sem áldozatot, és lövésre utaló bizonyítékot sem.

Az állomásokat hét óra környékén újra megnyitották. A rendőrség aztán egy magyarázó twittet adott ki, amely szerint a bejelentések természetéből adódóan reagáltak úgy, mintha terrortámadás történt volna. Megköszönték az embereknek a türelmet és a segítséget, és azt írták, ha bármi gyanúsat lát valaki, tárcsázza őket azonnal. A környéken megerősítették a rendőri jelenlétet.

Rovatok