Index Vakbarát Hírportál

14 kilométert gurult egy elszabadult vonat Belgiumban

2017. november 28., kedd 08:24 | aznap frissítve

Két vasúti munkás meghalt, hét ember megsérült hétfőn este Belgiumban, amikor  vontatás közben elszabadult  egy megrongálódott motorvonat és 14 kilométert gurult a vasúti pályán, írja az MTI. 

A vonat egy vasúti átjáróban autóval ütközött reggel Morlanwelz városánál. A balesetkor keletkezett tűzben az autó és a vonat eleje is kiégett.

A megrongálódott vonatot az este éppen el akarták vontatni a helyszínről, amikor leakadt, és a pálya helyreállításán dolgozó munkások közé gurult, halálra gázolva két pályafenntartót. Másik két munkás súlyosan megsérült.

Az üres vonat ezután 14 kilométeren át akadálytalanul folytatta útját, amíg La Louviere állomásán beleszaladt egy személyvonatba. Itt újabb öt ember sérült meg, köztük a vonatvezető is. A vasúti rendőrség közlése szerint egy embert eltűntként keresnek.

A belga állami vasúti társaság, az SNCB és a vasúti infrastruktúrát üzemeltető Infrabel vállalat "őszinte részvétét" nyilvánította az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, és támogatást ígért a károsultaknak.

Rovatok