Index Vakbarát Hírportál

Elraboltak egy lengyel nőt, rekordváltságdíjért szabadult

2017. november 29., szerda 14:35

Egy, a dél-lengyelországi Bielsko Biala városban élő 43 éves asszonyt raboltak el november 13-án. A bűnözők közúti rendőrségi ellenőrzést színleltek, így fogták el a nőt, akinek az élettársa értesítette a rendőrséget. Az emberrablók - Lengyelországban rekordnak számító - 1,2 milliónyi eurót követeltek, amit a férfi "a hatóságokkal együttműködve" kifizetett.

A túsz jó egészségi állapotban négy nap elmúltával kiszabadult, írja az MTI.

Aztán közel kétszáz rendőr bevetésével sikerült letartóztatni a Sziléziai vajdaságban az emberrablókat, jelentették be most a történetet a varsói rendőr-főkapitányság szerdai sajtóértekezletén.

A lengyeleknek a cseh és a szlovák  hatóságok is segítettek a három középkorú, büntetett előéletű lengyel férfi elfogásában. Közülük kettőt a múlt hétfőn fogtak el, a lengyel főügyész-helyettes szerdai közlése szerint a bíróság már el is rendelte ideiglenes három hónapos letartóztatásukat. A banda vezetőjét kedden vették őrizetbe egy közúti hajsza után, mely során az illető letarolt egy rendőrautót. Az egyik elkövetőnél a kifizetett váltságdíj egy részét is megtalálták.

Rovatok