Index Vakbarát Hírportál

McDonald's-ban, munka közben fogták el a floridai sorozatgyilkost

2017. november 29., szerda 20:41

Egy gyorsétteremben fogták el azt a férfit, akit az elmúlt hetekben a floridai Tampában elkövetett gyilkosságokkal gyanúsítanak a rendőrök, írja a BBC. A rendőrség munkáját az FBI segítette.

A 24 éves, Howell Emanuel Donaldson III nevű férfira helyi idő szerint a kedd délutáni órákban csaptak le a rendőrök a McDonald's gyorsétteremlánc egyik helyi egységében, ahol a gyanúsított mintegy két hónapja dolgozott.

A férfi október 9. és november 14. között négy embert gyilkolt meg: egy 22 éves zenészt, egy 32 éves pincérnőt, egy 20 éves, enyhe autizmussal élő férfit, valamint egy 60 éves építőipari munkást. Mindannyiukkal buszra szállás vagy (buszról) leszállás közben végzett.

Donaldson a munkahelyén arra kérte az egyik kollégáját, hogy vigyázzon a pisztolyára – a rendőrség információi szerint arra készült, hogy elhagyja az államot.  Mikor egy másik alkalmazott észrevette az egyik papírmunkája felett ülő rendőrt az étteremben, jelezte a munkatársának, hogy beszéljen neki a fegyverről.

A gyilkosságokkal vádolt Donaldson a pisztolya és a gyilkosságok helyszínen talált lőszermaradványok alapján vált gyanússá, autójában pedig olyan véres ruhadarabokat találtak, amelyek az egyik biztonsági kamera felvételein is láthatóak voltak egy férfin a gyilkosságok helyszínéhez közel.

Az elmúlt hetekben történt gyilkosságok hatására a környéken élők közül sokan nem mertek utcára lépni sötétedés után, a diákokat pedig rendőrök kísérték a buszmegállókba.

Rovatok