Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea: Trump egy nukleáris démon

2017. december 2., szombat 19:01

Donald Trump amerikai elnök és kormánya valósággal könyörögnek egy atomháborúért – közölte szombaton az észak-koreai Külügyminisztérium.

A phenjani vezetés közleménye  szerint Trump hihetetlenül kockázatos játékot folytat a Koreai-félszigeten. A közlemény Trumpot a világbéke felforgatójaként és nukleáris démonként is említi.

A közleményt az észak-koreai Külügyminisztérium azért adta ki, mert hétfőn kezdődik Dél-Korea és az Egyesült Államok közös hadgyakorlata a Koreai-félszigeten, 12 000 amerikai katona és 230 amerikai repülőgép részvételével.

Phenjan szerdán újabb rakétakísérletet hajtott végre. A hírszerzési adatok szerint az új típusú ballisztikus rakétával akár az Egyesült Államok keleti partjára is csapást mérhetnek. Ez azt mutatja, hogy Észak-Korea az elmúlt időben több sikeres fejlesztést hajtott végre, mivel a rakétakísérletek számával egyenes arányban nő a fegyverek hatótávolsága is.

A rakétateszt után Trump azt írta a Twitteren, hogy további súlyos szankciókat fognak bevezetni Észak-Koreával szemben. Az Egyesült Államok már megpróbált más országokat, elsősorban Kínát meggyőzni arról, hogy szorongassák meg az észak-koreai gazdaságot, ezzel is akadályozva a rezsim nukleáris programját.

(CNN)

Nyitókép: Jung Yeon-Je/AFP

Rovatok