Index Vakbarát Hírportál

Nem mond le az uniós nyugdíjáról a brexit atyja

2017. december 3., vasárnap 17:41 | aznap frissítve

Miért kellene a családomnak és másoknak még többet szenvednie?

Ezzel a költői kérdéssel érvelte meg Nigel Farage, a brexittel történelmet író korábbi UKIP-vezér, hogy miért nem mond le az uniós nyugdíjáról - írja az Independent. Farage az Európai Parlament képviselőjeként évente 73 ezer fontra, azaz nagyjából 26 millió forintra jogosult, ha nyugdíjba vonul.

A UKIP elnöke a BBC televízióban adott interjút, ahol a riporter azt vetette fel, hogy az elvei alapján vissza kéne utasítania az Európai Parlament nyugdíját. Farage először kikerülte a kérdést, azzal viccelődött, hogy ahogy most állnak a dolgok, lehet nem is fogják neki elutalni. Végül kibökte a választ: ""Természetesen elfogadnám, ahogy azt mindig is mondtam."

Hozzátette, hogy szerinte ez nem álszentség, hiszen az az lett volna, ha Nagy-Britannia uniós maradása mellett kampányol unió által fizetett politikusként. "Én voltam a pulyka, aki a Karácsonyra szavazott" - mondta. Farage-ről itt írtunk hosszabban a brexit után.

A politikus azóta sem nyugszik: segítette már Donald Trumpot, üzent Orbán Viktornak, és újabban a Trump-párti amerikai tévécsatornánál, a Foxnál vállal állást.

Rovatok