Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos merényletekre készült egy csoport Oroszországban

2017. december 12., kedd 10:48

Lelepleztek egy terrorcsoportot Oroszországban, amely az újévi ünnepek és az elnökválasztási kampány idején öngyilkos merényletekre készült Moszkva térségében, írja az MTI.

Az orosz titkosszolgálatok hétfőn vették őrizetbe a csoport közép-ázsiai származású tagjait. A terroristáktól robbanószerkezeteket, lőfegyvereket és lőszert foglaltak le. Felszámoltak egy terroristaeszközöket előállító laboratóriumot is.

Az orosz szakszolgálatok idén 61 terrorizmussal összefüggő bűncselekményt, köztük 18 jelentős merényletkísérletet akadályoztak meg, és 56 „konspirációban működő terroristasejtet” lepleztek le. Az FSZB 2017-ben 78 fegyverest és azoknak segédkező személyt likvidált.

Az Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatójának beszámolója szerint a nemzetközi terrorszervezetek „a terrorista aktivitás gócpontjait” próbálják meg létrehozni Oroszország egyes régióiban.

A szolgálat idén több mint 17 500 olyan külföldi beutazását akadályozta meg, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állnak a terrorizmussal. Az FSZB elejét vette annak is, hogy nyolcvan, a terrorszervezetek befolyása alá került személy elhagyhassa Oroszországot.

Oroszországban március 18-án tartják meg az elnökválasztást.

Rovatok