Index Vakbarát Hírportál

Gyilkosságért körözik a boldogságügyi minisztert

2017. december 13., szerda 20:06

Hajtóvadászatot indított a rendőrség az egyik indiai állam boldogságügyi minisztere után, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze volt egy politikai ellenfelének 2009-es meggyilkolásához - írja az MTI. Lal Szingh Arja miniszter, akinek az lett volna a feladata, hogy boldoggá tegye Madhja Prades állam 70 millió lakosát, az után tűnt el, hogy egy bíróság elrendelte letartóztatását a nyolc évvel ezelőtti gyilkossági ügyben. Az 53 éves kormánypárti politikusnak december 19-ig kell megjelennie a bíróság előtt.

Januárban Madhja Prades lett az első indiai állam, ami boldogságügyi minisztert nevezett ki a kis himalájai szomszéd, Bhután példáját követve. A bhutáni bruttó nemzeti boldogság mintájára az indiai állam is saját boldogságindexet akar bevezetni, hogy eltávolodjon a hagyományos közgazdasági mérőszámoktól.

A boldogságért és az egymás iránti toleranciáért felelős miniszter kinevezésén túl a helyi kormány szociális programokat is ígért, így jóga- és meditációs tanfolyamokat, az időseknek ingyenes vallási zarándoklatokat. Pszichológusok mennek majd az emberek közé, hogy elmagyarázzák nekik, miként lehetnek boldogok.

Rovatok