Index Vakbarát Hírportál

A sextingre is ki fog térni a szexuális felvilágosítás Angliában

2017. december 19., kedd 16:14

Az új iránymutatások igyekeznek majd felkészíteni a fiatalokat a modern kor új kihívásaira, mint amilyen a sexting (szexuális tartalmú üzenetek), az online pornográfia, illetve a szexuális zaklatások – számol be a BBC. Az irányelvek megfogalmazása előtt a brit oktatási minisztérium nyolc hetes konzultációt indít, amely során szülőket és fiatalokat kérdeznek meg arról,  mi szerepeljen az új programban.

A jelenlegi érvényben lévő irányelvek 17 éve frissültek utoljára, ami a minisztérium szerint elfogadhatatlan, az új útmutatásokat jövő ősszel tervezik bevezetni. A régi irányelvek között többek között az sem szerepel, hogy a fiatalokat milyen szexuális támadások érhetik az interneten, továbbá meg sem említik az LMBT fiatalok létezését.

Az irányelvek frissítését a gyermekeket ért szexuális zaklatások drasztikus növekedése is sürgette. A 18 éven aluliak ellen kortársaik által elkövetett szexuális bántalmazások száma Angliában és Walesben három év alatt 71 százalékkal nőt, míg 2013-2014-ben 4603 esetet, addig 2016-2017-ben már 7866 esetet rögzítettek.

A konzultációt Ian Bauckham fogja irányítani, aki az oktatásban nyújtott szolgálataiért 2017-ben elnyerte a Brit Birodalom Érdemrendje parancsnoki rangját.

Rovatok