Index Vakbarát Hírportál

Törökországban lecsukatnák az elnököt megsértő NBA-játékost

2017. december 20., szerda 18:17

Négy évig terjedő börtönbüntetést kért egy török ügyész az észak-amerikai profi kosaras Enes Kanterre, mert szerinte az NBA-játékos megsértette Recep Tayyip Erdogan török elnököt, írja az MTI. A New York Knicks csapatában játszó Kanter útlevelét idén visszavonták a török hatóságok, és elfogatási parancsot adtak ki ellene, miután egy török bíróság szökevénynek minősítette. 

A vádak szerint Kanter tavalyi török puccskísérlet szervezésével vádolt Fethullah Gülen hitszónok mozgalmának támogatója. Törökországban az utóbbi évben ezreket vettek őrizetbe ennek gyanújával, bár az NBA-s bevallottan támogatója Gülennek, aki 1999 óta él az amerikai Pennsylvania államban önkéntes száműzetésben. 

A török játékos börtönbüntetését kérő ügyész most azzal vádolta az NBA-játékost, hogy a Twitteren becsmérelte és gúnyolta a török elnököt. Erre Kanter, akinek Twitter-fiókját 526 ezren követik, mindössze annyit reagált, hogy

Kevesebbet mondtam, mint ahányszor ez a becstelen (ember) megérdemli. Főnök, csapj hozzá még négy évet!!!

A kosárlabdázót egyébként tavaly kitagadta az apja, amiért szerinte a Gülen mozgalom hipnotizálta őt. Sőt, Mehmet Kanter még bocsánatot is kért Erdogantól, amiért ilyen fia van.

Rovatok