Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy turistákat szállító hőlégballon Luxorban

2018. január 5., péntek 10:20

20 turistával a fedélzetén földnek csapódott pénteken egy hőlégballon Luxorban, Egyiptomban; egy turista meghalt, tizenkét ember megsérült - közölte az MTI. 

1 woman was killed, 7 other passengers were injured in a hot air balloon carrying tourists crash land in bad weather in #Luxor south of #Egypt pic.twitter.com/atdyBRogON

— SaadAbedine (@SaadAbedine) January 5, 2018

Egyelőre különböző információk terjednek az áldozat nemzetiségéről, a Telegraph szerint dél-afrikai, más források szerint amerikai nőről van szó.  

A balesetet az erős szél okozta, eltérítette tervezett útvonaláról a fáraótemplomok és -sírok felett sétarepülést végző hőlégballont.

Luxorban korábban is történtek hasonló balesetek. 2013-ban meghalt 19 külföldi turista, mert kigyulladt az őket szállító hőlégballon. 2016-ban 22 kínai turista kisebb sérüléseket szenvedett egy hőlégballon lezuhanásakor. Ennek hatására a hatóságok egy időre leállították ezt a szolgáltatást. Miután újraindították a repüléseket, folyamatosan figyelik a légi járműveket, és a ballonok nem emelkedhetnek 2000 méter fölé.

Rovatok