Index Vakbarát Hírportál

Magyarellenes graffitiket fújtak több csíkszeredai épület falára

2018. január 10., szerda 10:28

Magyarország kapja be! és Székelyföld nem létezik! feliratokat fújtak fel több csíkszeredai épület falára, írja a Székelyhon.ro. 

Az egyik feliratot a városi távhőszolgáltató épületére graffitizték. A vállalat vezetője a lapnak elmondta, hogy a feliratot letakarítják a falról, a városházával pedig egyeztetnek, hogy tegyenek-e feljelentést az ügyben.

A lap szerint a város több pontján olvashatóak a narancssárga feliratok, a Nagy István utcában például a Ţinutul Secuiesc nu există (Székelyföld nem létezik) román nyelvű felirat látható, alatta pedig Victor Ponta román politikus neve vehető ki, aki a kijelentés egyik korábbi megfogalmazója.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy eddig senki nem tett panaszt a falfeliratok miatt a rendőrségen, ennek ellenére megvizsgálják az ügyet. Hozzátette, a sértő szövegek esetében a rendőrség panasz nélkül is eljár, megpróbálja azonosítani és felelősségre vonni az elkövetőket, de szerinte a megkárosított épülettulajdonosoknak is panaszt kell tenniük.

Rovatok