Index Vakbarát Hírportál

Halott koalát találtak egy oszlophoz csavarozva Ausztráliában

2018. január 11., csütörtök 13:40

Az ausztrál rendőrség egy halott koala ügyében nyomoz, akit szerdán az ausztráliai Queenslandben, egy pihenőhely faoszlopához csavarozva találtak. Az állat teteme távolról úgy tűnik, mintha csak az oszlopon mászna és faleveleket tartana a mancsában.

A Koala Rescue Queensland állatvédő egyesület szerint az sincs kizárva, hogy az állat még életben volt, amikor „kegyetlenül rögzítették az oszlopra”, írja a Sky News.

A hatóságok boncolást rendeltek el a koala ügyében. Ha valóban állatkínzás történt, akkor az állam az elkövetőt hét év börtönnel vagy több mint 51 millió forintos (252 ezer ausztrál dollár) büntetéssel is sújthatja. A Királyi Állatvédő Társaság (RSPCA) szóvivője, Michael Beatty azt nyilatkozta, hogy:

akár halott volt a koala, akár nem, nem tudom felfogni, hogy valaki ezt viccesnek tartotta, miközben kisgyerekek is látogatják a kilátót.

A koala Queensland államban 2012 óta szerepel a sebezhető fajok listáján, a szabadon élő példányok számát kevesebb, mint 100 ezerre becsülik, viszont az Ausztrál Koala Alapítvány becslése szerint csupán 43 ezer koala él az országban.

Rovatok