Index Vakbarát Hírportál

Trump: Lehet, hogy nagyon jó a kapcsolatom Kim Dzsongunnal

2018. január 12., péntek 05:20 | aznap frissítve

Lehet, hogy nagyon jó a kapcsolatom Kim Dzsongunnal.

- mondta Donald Trump a Wall Street Journal-nek, amihez azt is hozzátette, hogy gyakran ellenséges viszonyban van emberekkel, akikkel aztán hirtelen a legjobb barátokká válnak. Az alapvetően a republikánusokhoz húzó üzleti lapban magyar idő szerint péntek hajnalban megjelent interjúban azt azonban nem árulta el, hogy beszélt-e már az észak-koreai diktátorral,

Nem mondom, hogy igen, sem pedig azt, hogy nem. Egyszerűen nem akarok semmit ehhez hozzáfűzni.

Pedig szakértők szerint a diplomáciai- és nukleáris válság eszkalálódásának egyik fő oka a felek közti kommunikáció hiánya.

A kapcsolat hirtelen javulása csodálatos fejlemény lenne, mivel Trump és Kim Dzsongun az elmúlt egy évben óriási szópárbajban állnak amiatt, hogy az ázsiai ország felgyorsította rakétaprogramját, és immár nagyon úgy tűnik, képes lenne atomtöltetű rakétával elérni az Egyesült Államok bármely pontját. Trump Kimet "öngyilkos küldetésű rakétaemberkének" nevezte, Kim pedig Trumpot "mentálisan megzavarodott vén hülyének" becézte.

Az elmúlt napokban nem csak Trump próbálja megpuhítani Kim Dzsongunt: csütörtökön Vlagyimir Putyin is „abszolút kompetens és már érett politikus"-nak nevezte az észak-koreai diktátort, aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával „megoldotta stratégiai feladatát". 

(MTI)

Rovatok