Index Vakbarát Hírportál

Molotov koktélokkal dobálták a görög rendőröket a Parlament előtt

2018. január 15., hétfő 20:05

Athénban egy békés, tízezres tüntetés változott erőszakossá, az MTI azt írja, hogy a rendőröknek könnygázt és villanógránátokat is be kellett vetniük a görög parlament épülete előtt, mert száz radikális baloldali Molotov-koktélokkal, festékkel töltött zacskókkal és kövekkel dobálta meg őket.

A tüntetést a sztrájktörvény tervezett szigorítása miatt szervezték, sok munkavállaló egyébként részt vett a hétfőre meghirdetett egésznapos sztrájkban. A munkabeszüntetés többek között a tömegközlekedést és a légi forgalmat is érintette. Athénban egész napra leállt a tömegközlekedés, és részben a belföldi légiközlekedés.

Az athéni törvényhozás időközben elfogadta a válságellenes program keretében az újabb megszorításokat tartalmazó törvénymódosítást, amelynek értelmében a sztrájkjogot is korlátoznák. Alekszisz Ciprasz görög kormányfő hétfőn arról biztosított,  hogy az utolsó ilyen jellegű intézkedésekről van szó. Mint mondta, Görögország egy hajszálnyira van attól, hogy megszabaduljon nemzetközi  pénzügyi gyámság alól.

Rovatok