Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump támogatja az abortuszellenes felvonulókat

2018. január 20., szombat 00:04

onald Trump amerikai elnök élőben, videón keresztül biztosította támogatásáról az abortuszellenes mozgalom felvonulóit, írja az MTI. Ő az első hivatalban lévő elnök, aki videón keresztül, a Fehér Házból köszöntötte a 45 év óta minden évben megrendezett "Menet az életért" nevű mozgalomban résztvevőket. 

 A Fehér Ház és a kongresszus épülete közötti, Mallnak nevezett óriási téren felvonulóknak Donald Trump felidézte az elnöksége első évében hozott abortuszellenes intézkedéseket. Köztük azt is, melynek értelmében a minisztériumban olyan új részleget hoznak létre, ami támogatja majd azokat az egészségügyi dolgozókat, akik visszautasítják a meggyőződésükkel ellentétes egészségügyi beavatkozásokat, mint például az abortusz végrehajtását. Az intézkedés ezen kívül arra bátorítja az egyes szövetségi államokat, hogy ne finanszírozzanak magzatelhajtást végző szervezeteket. 

Az Egyesült Államok egyike annak a hét országnak (Észak-Korea, Kína, Kanada, Hollandia, Szingapúr, Vietnam) ahol engedélyezik a késői szakaszban lévő terhesség megszakítását.

Rovatok