Index Vakbarát Hírportál

Putyin szerint barátságtalan lépést tett az Egyesült Államok

2018. január 30., kedd 16:44 | aznap frissítve

Barátságtalan lépének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában az amerikai kormánynak azt az intézkedését, hogy listát állított össze neves orosz üzletemberek és tisztségviselők neveivel, írja az MTI.

Hozzátette, hogy Moszkva egyelőre nem készül a viszonyt tovább romboló válaszintézkedésekre Washingtonnal szemben. Mint mondta, Moszkva türelmesen fog törekedni a kapcsolatok fejlesztésére, olyan mértékben, amilyenre maga Washington is hajlandó.

Putyin kitért az orosz sportolókkal szembeni nemzetközi fellépésre is, amit a nemzetközi támadás másik vonalaként emlegetett. Úgy vélekedett, ez azzal áll összefüggésben, hogy a sportban elért sikerek egységbe tömörítik a nemzetet, ami szerinte úgy látszik, hogy nem tetszik valakinek. Hangsúlyozta, hogy Moszkvának folytatnia kell az együttműködést a nemzetközi sportszervezetekkel. Az egész orosz sportvilágot átszövő doppingbotrányról  mi is sokat írtuk. 

Putyin beszélt az általa hiteltelennek minősített Grigorij Rodcsenkovról is, aki az egész orosz doppingbotrányt kirobbantotta, majd Amerikába szökött. Szerinte már azelőtt le kellett volna csukni, hogy kinevezték a moszkvai labor élére. Emlékeztetett rá, hogy a volt tisztségviselő szuicid hajlamú volt és megismételte korábban is elmondott meggyőződését, miszerint Rodcsenkov az amerikai titkosszolgálatok befolyása alatt áll.

Rovatok