Index Vakbarát Hírportál

Elraboltak egy férfit, a kiszabadítására érkező FBI-os lelőtte

2018. január 31., szerda 10:09

Az FBI SWAT csapatjának tagja lelőtt egy férfit, akit előzőleg elrabolt egy három tagú banda. Az ő kiszabadítására érkezett az FBI. Az eset még a múlt csütörtökön történt, most próbálták elmagyarázni, mi sült el rosszul.

A 47 éves Ulises Valladarest előző napon fegyveresek rabolták el conroe-i otthonából, miközben a 12 éves fiát várta haza az iskolából, mondta Art Acevedo, a houstoni rendőrfőnök. A fegyveresek megkötözték az apát és a fiút is, majd Valladarest elvitték. A fiúnak sikerült magát kiszabadítania, majd értesíteni a rendőrséget. 

A fegyveresek azt állították, hogy Valladares testvére tartozik nekik 8 ezer dollárral. Nem sokkal később a testvért felhívták, és azt mondták, hogy egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó banda tagjai, a Golf Kartellnek, és 20 ezer dollárt követeltek a testvér szabadon bocsátásáért. Kiderült, a sztori nem igaz, viszont az FBI bemérte a hívást, ami egy motelhez vezetett, ahol Valladares unokatestvére élt a férjével. A személyleírás is stimmelt az egyik elrablóéval. A rendőrök letartóztatták a férjet és egy másikat. Egyikük aztán elmondta, hol találják Valladarest.

Az FBI-akció észak-Houstonban kezdődött. Néhányan elölről, két ügynök pedig a ház hátsó részénél próbált az ingatlanba jutni, betörték az ablakot egyikük gépfegyverét használva a művelethez. A rendőrök villanó gránátot használtak, hogy megvakítsák a bent lévőket, majd beordítottak, hogy FBI.

„Tragikus és szomorú, hogy Valladares úr éppen az ablak mögött tartózkodott megkötözve. A keze maga előtt volt, és ahogy észrevette a fegyvert, megragadta és maga felé kezdte húzni. Közben az ügynök érzékelte, hogy a fegyver kezd kicsúszni a kezéből, lőtt. Aztán amikor bementek az épületbe, megtalálták a férfit, akinek a kiszabadítására érkeztek lőtt sebbel”. 

A rendőrfőnök szerint nem lehet tudni, Valladares miért ragadta meg a fegyvert, talán megpróbált kijutni a szobából. Az ügynököt felfüggesztették, amíg a nyomozás zajlik. 

Három embert gyanúsítanak Valladares elrablásával, kettejüket megvádolhatják Valladares meggyilkolásával is.

Rovatok