Index Vakbarát Hírportál

Belefulladt a Kupa folyóba egy menekült

2018. február 2., péntek 10:56

A Szlovénia és Horvátország között természetes határt képező Kupa folyóba fulladt egy közel-keleti menekült, aki Szlovéniába próbált bejutni illegálisan, halálának pontos körülményeit egyelőre nem sikerült tisztázni- írta a Jutarnji List című horvát napilapra hivatkozva az MTI.

A vízbe fulladt férfi holttestét Ladesici településnél, Károlyvárostól (Karlovac) nyugatra találták meg szerdán. A rendőrség szerint a sorsára hagyott határsértő nem volt egyedül, erre a a helyszíni nyomokból következtettek és abból, hogy a bevándorlók több csónakot is elloptak, amelyeket a szlovén oldalon, elhagyatottan találtak meg.

A balkáni migrációs útvonal lezárása óta a bevándorlók új útvonalakon, így Bosznia-Hercegovinán keresztül is érkeznek Horvátországba. A lap szerint a menekültek Bihács (Bihac) térségében lépik át a boszniai-horvát határt, és Károlyváros megyén keresztül próbálnak meg bejutni Szlovéniába.

Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni.

Rovatok