Index Vakbarát Hírportál

Újraválasztották Nikosz Anasztasziadiszt Ciprus elnökének

2018. február 4., vasárnap 19:26

Nikosz Anasztasziadisz hivatalban lévő államfő győzött a ciprusi elnökválasztás vasárnap tartott második fordulójában az exit poll eredmények szerint - közölte az MTI. Anasztasziadisz a leadott szavazatok 54,5-59,5 százalékát szerezhette meg, míg ellenfele, Stavrosz Malasz baloldali független jelölt 40,5-45,5 százalékkal szorult a második helyre. Két másik felmérés is hasonló eredményeket mutatott. A hivatalos eredményt még vasárnap este közzéteszik.

A választásra jogosultak 73 százaléka jelent meg az urnáknál vasárnap, míg az egy héttel korábban tartott első fordulóban kicsit alacsonyabb, 7,188 százalékos volt a részvételi arány.

Egy héttel ezelőtt is Anasztasziadisz nyert, a szavazatok 35,5 százalékával, Malasz pedig a voksok 30,3 százalékával jutott be a második fordulóba. Az első fordulóban összesen kilenc jelölt indult.

Anasztasziadiszt a kormányzó Demokratikus Tömörülés (DISY) jelölte újra. Malasz függetlenként indult a választáson, de támogatja őt a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a kommunista Ciprusi Nép Haladó Pártja (AKEL).

Rovatok