Index Vakbarát Hírportál

Áthatolthatatlan, megmászhatatlan lett Trump fala

2018. február 11., vasárnap 18:42 | aznap frissítve

Október végén írtunk arról, hogy pöröllyel, csákánnyal és lángvágóval esnek neki amerikai munkások Trump falának, amit a mexikói határra épít. Az Amerikai Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala (Customs and Border Protection, CBP) hónapokig tartó tesztelés után arra jutott, hogy a fal szinte áthatolhatatlan, megmászhatatlan – írja a Business Insider.

A fal prototípusait szeptember végén építették fel San Diegóban. Hat cég nyolc különböző falat tervezett, de az még nem derült ki, melyik lesz végül a győztes, ezt majd Donald Trump amerikai elnök dönti el, az eredmények kiértékelése után.

A győztes prototípusból a tesztet követően kétezer kilométernyit fog rendelni a szövetségi kormányzat, ha arra a Kongresszus rábólint. Egyelőre csak az egyenként 450 ezer dolláros, kamerákkal és szenzorokkal ellátott tesztpéldányokra volt pénze a Fehér Háznak. A fal minimum 4 milliárd dollárba fog kerülni.

Az Egyesült Államok és Mexikó közti határ 3143 kilométer hosszan fut, és 1052 kilométeren már jelenleg is húzódik kerítés vagy más határvédelmi eszköz, az erről szóló Nagyképünket itt találja:

Rovatok