Index Vakbarát Hírportál

Eddig közel 200 testrészt találtak meg a lezuhant orosz repülő körül

2018. február 12., hétfő 20:13

Mentősök eddig közel 200 testrészt találtak Moszkva melletti havas földeken, ahol lezuhant az a személyszállító, ami 71 emberrel a fedélzetén percekkel felszállás után eltűnt a radarokról. A testrészeket a Saratov Airlines gépének roncsában és annak közvetlen közelében találták - írja a CNN.

A gép maradványait hétfőn az esti órákban fogják elszállítani, miközben egy 600 fős csapat további maradványok után kutat. Szvetlana Petrenko, a nyomozást vezető bizottság szóvivője szerint akár több mint 1 kilométer sugarú körben is lehetnek még akár testrészek, akár a gépnek a darabjai.

A gép nem sokkal azután tűnt el a radarról, hogy felszállt Moszkva Domogyedovo repteréről vasárnap. A repülőgép a reptértől délkeletre fekvő Ramenskoye kerületben zuhant le, 40 kilométerre a repülőtértől.  

A hatóságok szerint mindkét fekete doboz előkerült, de egyelőre nem nyilatkoztak azoknak tartalmáról. A pilótafülke doboza hétfőn került elő, míg a gép sebességét és magasságát mérő doboz még vasárnap. Ezek vizsgálatával  párhuzamosan a rendőrség kihallgatja a Saratov Airlines alkalmazottjait és a gépet előkészítő reptéri dolgozókat.

Az An-148 egy ukrán gyártmányú gép, amit először 2009-ben mutattak be.  A gépet először használó GTK Rossiya légitársaság erősen kritikus volt azokkal szemben. A Flightglobal 2010-es jelentése szerint olyan alapvető részekkel voltak gondjaik, mint a hajtómű, valamint az elektronikus rendszer. A vasárnap lezuhant repülő egyike volt azoknak a gépeknek, amelyekről az elmarasztaló jelentést írták.

Rovatok