Index Vakbarát Hírportál

Nem akart addig meghalni, amíg le nem leplezte gyilkosait

2018. február 14., szerda 03:46

Miután ismerősei megkötözték, megkéselték és egy félreeső út szélére dobták, egy 19 éves kaliforniai lánynak emberfeletti akaraterőt mutatva sikerült addig életben maradnia, amíg a rendőröket gyilkosai nyomára tudta vezetni.

Lizette Andrea Cuestát helyi idő szerint hétfő hajnalban érte a támadás, de miután kilökték őt a senkiföldjére, sikerült egy forgalmasabb útig elvonszolnia magát, ahol egy éjjeli műszakból hazafelé tartó társaság meglátta őt. A kocsi azonnal félreállt, három utasa betakarta a csurom vér Cuestát, de nem hagyták lefeküdni, és állandóan szóval tartották, hogy ne veszítse el az eszméletét. Amikor már ez sem segített, akkor közös imádkozással tartották ideát.

A kocsi egyik utasa szerint

Cuesta annyira véres volt, hogy még a haja színét sem tudta megállapítani.

A lány láttán a kiérkező Alameda megyei seriff azonnal mentőhelikoptert hívott. És bár Cuestát már így sem lehetett megmenteni, ahhoz viszont elég ideig maradt életben, hogy a hatóságokat a jó nyomon indítsa el (arról, hogy pontosan mit is mondott a rendőröknek, nem árultak el részleteket).

A rendőrök 12 órán belül, a bűntett színhelyétől 80 kilométerre meg is találták a két gyilkost, a 19 éves Daniel Grosst és élettársát, a 25 éves Melissa Leonardót. Mindketten ismerték az áldozatot, de az előzetes letartóztatásban egyelőre nem árulták el, mi motiválta őket a szörnyű gyilkosságra.

Cuesta ismerősei, családja elmondása szerint ráadásul nem is volt balhés alkat, imádott gördeszkázni, és mindenkivel barátságosan viselkedett. Valószínűleg szegény családból származhatott, mert temetési költségeit közösségi finanszírozással akarják előteremteni.

(BuzzFeed)

Rovatok