Index Vakbarát Hírportál

Fekete terepjáró hajtott az amerikai hírszerzés főhadiszállásába

2018. február 14., szerda 15:11 | aznap frissítve

Három emberre rálőttek, egyet pedig őrizetbe vettek, miután egy fekete terepjáróval belehajtottak az NSA (National Security Agency, magyarul Nemzetbiztonsági Ügynökség, az USA rádióelektronikai, jelhírszerzéssel foglalkozó hírszerző szervezete) Fort Meade-i főhadiszállásába - közölte a CNN. A meglőtt emberek életben vannak, de megsebesültek. Egy rendőr is megsebesült a lövöldözésben. 

A helyszínen készült videofelvételen látszik, hogy az autó belehajtott az NSA-feliratú betonkorlátba, amit az NSA épületének kerítésén kívül helyeztek el. A terepjárón látszódnak a lövésnyomok is. 

Authorities are responding to a shooting involving an SUV at a gate to the National Security Agency in Maryland. NSA says there is no ongoing threat. https://t.co/elmIHzm719 pic.twitter.com/9AM7N3a6VI

— CNN Breaking News (@cnnbrk) 2018. február 14.

Donald Trumpot értesítették az esetről, de még nem reagált érdemben. A hatóságok annyit közöltek, hogy kézben tartják az irányítást, és lezárták az érintett utat a rendőrségi intézkedés idejére.  

Az FBI vizsgálta az incidenst, és megállapították, hogy nem terrorakció volt. "Elszigetelt incidensről van szó"- fogalmaztak újságíróknak. Délután az FBI közölte: a korlátokba belehajtó autóban három férfi ült, a sofőr és egy civil is megsebesült, őket - az NSA alkalmazottjaként dolgozó, szintén megsebesült rendőrrel együtt - kórházban ápolják. Egyikük sincs életveszélyes állapotban - írja az MTI. 

A terepjáró bérelt kocsi volt, utasai az NSA őrizetében vannak, a nyomozás nagy erőkkel folyik. Kiderült, hogy a lövéseket nem a terepjáróból adták le, hanem az NSA biztonsági szolgálata, amikor észlelte, hogy az autó belerohan a korlátokba.

2015 márciusában hasonló incidens történt Fort Meade-ben. Az NSA biztonsági szolgálata akkor szintén rálőtt a megállni nem hajlandó autóra, amelynek vezetőjét agyonlőtte, egyik utasát pedig súlyosan megsebesítette.

Mondja el véleményét az Index tematikus Facebook-oldalán? Csatlakozzon!

Rovatok