Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt a sajtótájékoztatón és helyben le is mondott egy horvát államtitkár

2018. február 20., kedd 18:07

Horvátország "haldoklik", a kormány pedig komolytalanul áll a kérdéshez

- így bírálta saját minisztériuma intézkedéseit Marin Strmota horvát népesedésügyi államtitkár kedden, és nyilvánosan bejelentette lemondását tisztségéről.

A sajtótájékoztatón Nada Murgaric demográfiai, családügyi, ifjúsági és a szociális miniszter a kormány demográfiai megújulás programjaként meghirdetett rendelkezéseit ismertette sajtótájékoztatóján, többek között azt, bővítenék a családi pótlékra jogosultak körét és mindenki számára elérhetővé teszik az óvodai ellátást, majd átadta a szót államtitkárának.

Egy újságírónak arra a felvetésére, hogy a tárca ugyanezeket az intézkedéseket jelentette be három hónappal ezelőtt, és azóta miért nem történt előrelépés, az államtitkár kifakadt, és azt válaszolta:

Igaza van, ez egy nagy színjáték.

Azt mondta, hogy demográfusként a kormány bejelentett lépéseit komolytalannak tartja, miközben szerinte Horvátország "haldoklik", és fennállása óta a legrosszabb helyzettel küzd.

Mint fiatalember, horvát állampolgár, két gyermek édesapja, munkanélküli feleség férje és munkanélküli szülők gyereke nem hiszem, hogy ilyen hozzáállással bármin is változtatni tudunk

- mondta láthatóan feldúltan, majd bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond tisztségéről és távozott a teremből. Lépése még a miniszterét is meglepte, aki Strmota fiatalos türelmetlenségével magyarázta a jelenetet. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok