Index Vakbarát Hírportál

Tíz év alatt 23-szor hívták hiába a rendőrséget a floridai gyilkos miatt

2018. február 24., szombat 12:02

Nyilvánosságra hozták az amerikai segélyhívó számra, a 911-re érkezett hívásokról szóló feljegyzéseket, amelyekből kiderül: az elmúlt tíz évben csaknem két tucat alkalommal jelezték a rendőrségnek, hogy a február 14-én egy floridai középiskolában 17 embert meggyilkoló Nicolas Cruzzal valamilyen gond van - írja honlapján a National Public Radio.

Az egyik hívásban - amelyet több lap szerint Cruz nevelőanyja kezdeményezett - egy nő arról számolt be a rendőrségnek, hogy felnőtt fia és a 19 éves Cruz komolyan összevesztek, és a fiút semmi más nem érdekli, mint a férfi fegyvere, és "semmi mást nem akar", mint egy fegyvert.

Az elmúlt tíz év 23, a rendőrségre érkező hívása közül 15 Cruz már elhunyt édesanyjától érkezett, és a fiú különféle veszekedéseiről, rendzavarásairól szólt. 2016-ban viszont konkrétan

arra figyelmeztették a rendőrséget, hogy Nikolas Cruz iskolai lövöldözést tervez,

és ezt az Instagramon, egy fegyveres képpel hirdeti. A rendőrség megtudta, hogy Cruznak több kése és gázpisztolya is van, úgyhogy az információt továbbították egy iskolai ügyekkel foglalkozó tisztnek.

2017. november 30-án, alig pár hónappal a mészárlás előtt egy másik hívás is érkezett a rendőrséghez. A hívó arról beszélt, hogy Cruz "meg van győződve róla, hogy egy napon megöli magát, de addig még talán csinál egy iskolai lövöldözést", és fegyvereket és késeket gyűjtöget.

A következmény nélkül maradt hívásokkal összefüggésben jelenleg két rendőr vár felfüggesztésben az ügy vizsgálatára.

Rovatok