Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták Románia legpocsékabb városát

2018. március 2., péntek 14:31

Brassó Románia legélhetőbb, Alexandria pedig a legpocsékabb városa – írta meg a Storia.ro ingatlanportál felmérése alapján a Maszol.ro. A megélhetési költségek, a biztonság, a tisztaság, a zajszint és a közlekedési körülmények alapján rangsorolták a településeket, a kérdőívét 258 948-an töltötték ki.

A legélhetőbb városok rangsorának első négy helyét erdélyi városok foglalják el - írja a Maszol. Brassót Nagyvárad követi, Kolozsvár dobogós lett, a negyedik hely pedig Nagyszebené. Az ötödik helyre már egy Kárpátokon túli város, Pitești került. A legutolsó a rangsorban Alexandria, ezt még Focșani, Brăila és Călărași is megelőzi a listán.

Brassó, Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyszeben és Sepsiszentgyörgy azok a városok, ahol a legjobb a közbiztonság. A megélhetési költségekkel Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyszeben és Pitești lakosai a legelégedettebbek, a tisztaság tekintetében pedig Brassó, Nagyvárad, Kolozsvár, Nagyszeben, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda a sorrend.

A felmérés szerint legpiszkosabb város Alexandria, Szatmárnémetit, Brăilát, Călărăși-t és Resicabányát előzi meg. A zajszint tekintetében megint csak Alexandriáé az elsőség, a várost Suceava, Buzău, Călărăși és Bákó követi. A legnyugodtabb város szintén Brassó lett, Nagyszeben, Csíkszereda és Kolozsvár követi.

Alexandria lakosai a megélhetést túlságosan drágának találják, a lakásfenntartási, a közlekedési és szórakozási költségeket és az élelmiszer-árakat sokallják. Bukarest meglepetést okozott, hogy csak a 17. helyre került.

 

Rovatok