Index Vakbarát Hírportál

Lelocsolták és fellökték Putyin kihívóját

2018. március 4., vasárnap 18:57

Szerdán még Kszenyija Szobcsak locsolta le az egyik orosz elnökjelöltet egy tévés vitában, vasárnap azonban már ő kapott vizet az arcába egy moszkvai szálloda bejáratánál. A támadót a rendőrség előállította és az incidensről jegyzőkönyvet vett fel, írja az MTI.

"Ezt Zsirinovszijért!" – kiáltotta a férfi, aki fel is lökte Szobcsakot, a Polgári Kezdeményezés jelöltjét. Mint korábban az Index is megírta, Szobcsak a szerdai elnökjelölti televíziós vitán vitatkozott össze Vlagyimir Zsirinovszkijjal, a Liberális Demokrata Párt vezérével, majd mérgében lelocsolta a politikust.

Az elnökjelölti vitán Zsirinovszkij az Oroszországi Társadalmi Szövetség vezetőjével, Szergej Baburinnal kapott össze, amelybe Szobcsak is beavatkozott, és megpróbálta nyugalomra inteni a liberális demokraták vezetőjét. Zsirinovszkij erre lehülyézte őt, majd azt mondta: "Nem kellene az utcáról bazári csajokat felhozni ide."

A veszekedés odáig fajult, hogy az olykor csak az oroszok Paris Hiltonjaként emlegetett Szobcsak nem bírta tovább, és meglendült a kezében a vizespohár. A víztől csöpögő pártvezér ezután többek között ostoba némbernek és utolsó ribancnak nevezte az őt lelocsoló nőt.

1995-ben egyébként Zsirinovszkij is locsolkodott már: egy tévévitában narancslével löttyintette szembe Borisz Nyemcovot, Nyizsnyij Novgorod megye akkori kormányzóját. Kszenyija Szobcsakról korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Rovatok