Index Vakbarát Hírportál

Keményen nekimentek a Hells Angelsnek Belgiumban

2018. március 7., szerda 23:16

Nagyszabású akciót hajtott végre a rendőrség a Hells Angels motoros banda ellen Belgium északi részén, írja az MTI. Az akció keretében összesen 18 helyszínen, köztük több klubházban, tartottak házkutatást kedd este a flandriai Limburg tartományban.

A hatóságok szerdai közlése szerint 12 embert, köztük 10 klubtagot, vettek őrizetbe. A rendőrök ezen kívül egy gránátvetőt, több mint 50 fegyvert (pl. pisztolyokat, késeket), golyóálló mellényeket, valamint töltényeket, kábítószert, mintegy tízezer euró készpénzt és náci relikviákat foglaltak le.

Az előállítottak közül többeket zsarolással, kábítószerrel való visszaéléssel, tiltott fegyvertartással, prostitúcióra kényszerítéssel, rablással, gyújtogatással vagy súlyos testi sértéssel gyanúsítanak.

Wenke Roggen ügyészségi szóvivő szerint a Belgiumon kívül betiltott vagy szigorúan ellenőrzött motoros bandák közül több is áttette a székhelyét a holland határ mentén fekvő Limburg tartományba, miután Hollandiában több bűnszövetkezetnek tekintett motoros klubot is betiltottak, tavaly decemberben például a Hells Angels riválisának számító Bandidost.

A Hells Angels a világ több mint ötven országában van jelen, ebben a cikkünkben írtunk róluk részletesebben, 2015-ben pedig egy  ATF-ügynökkel interjúztunk, aki a bűnüldözés történetében először jutott be a Hells Angels belső köreibe, később pedig könyvet is írt erről.

Rovatok