Index Vakbarát Hírportál

Elkapták az Orbán Ráhelt is meglopó francia tolvajokat

2018. március 10., szombat 14:36 | aznap frissítve

A francia rendőrség elfogott tizennégy fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megloptak több, a Charles de Gaulle repülőtér és Párizs között autóval utazó turistát, köztük Orbán Viktor egyik lányát – írta az AFP francia hírügynökség nyomán az MTI.

Az AFP azt is megírta (az MTI nem), hogy Orbán Ráhel volt a tolvajok áldozata, akit 2017 novemberében támadták meg útban Párizs felé. Korábban a sajtóban nem szerepelt hír arról, hogy Orbán lányát kifosztották volna egy francia útja során.

A 15 és 21 év közötti fiatalokból álló tolvajbandát március 5-én állították elő a francia főváros közelében.

A gyanúsítottak a feltételezések alapján 88 támadást követhettek el 2017 januárja és 2018 márciusa között. A tolvajok célpontjai azok a turisták voltak, akik taxival közlekedtek a repülőtér és Párizs között, vagy külföldi rendszámú autóval utaztak.

A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: tagjai odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, majd egy erre a célra kialakított, hegyes kővel betörték az egyik ablakot, és zsákmányukkal elrohantak.

Több bűnözőt a köveken hagyott DNS-mintáknak köszönhetően sikerült elfogni, míg másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le. Hatan már ismertek voltak a hatóságok előtt hasonló bűncselekmények miatt.

Rovatok