Index Vakbarát Hírportál

Mise Ruandában: 16 halott, 140 sebesült

2018. március 11., vasárnap 16:39

Legalább tizenhatan meghaltak és több tucatnyian súlyosan megsebesültek, amikor villám csapott a Hetednapi Adventista Egyház templomába a ruandai Gihemvuban. A polgármester, Habitegeko Francois az AFP hírügynökségnek azt mondta, az áldozatok többsége azonnal meghalt, amint a villám belecsapott a templomba.

A baleset akkor történt, amikor a Burundival határos hegyi régióban napközben összegyűltek a hívek az istentiszteletre. A villámcsapás után legalább 140-en kerültek kórházba, illetve a környező egészségügyi központokba; közülük hárman vannak kritikus állapotban.

Francois azt is megemlítette, hogy pénteken is történt egy hasonló incidens: akkor egy 18 gyerekből álló iskoláscsoportra sújtott le a villám. Az egyik fiú meghalt.

Ruandában nemcsak az időjárás veszélyes, hanem a templomok állapota is. Két hete sincs, hogy a kormány építészeti szabálytalanságokra és zajszennyezésre hivatkozva bezáratott több mint 700 templomot. A Panor Actu hírügynökség szerint a templomok többségén nem volt villámhárító.

(BBC News)

Rovatok