Index Vakbarát Hírportál

Az iskola diákja volt a lövöldöző fegyveres

2018. március 20., kedd 14:34

Lezártak egy középiskolát lövöldözés miatt az amerikai Maryland államban, írja a Reuters.

A St. Mary's megyei rendőrkapitányság elismerte, hogy valóban támadás történt a középiskola környékén, és Twitteren kérték arra a szülőket, hogy ne közelítsék meg az intézmény környékét, helyette egy másik középiskolába menjenek, ahová az iskolásokat szállították a hatóságok. Közben a hatóságok nagy erőkkel kivonultak a helyszínre.

A CNN szerint a lövöldözésben hárman megsebesültek, köztük az elkövető is, ezt a megyei hivatal képviselője közölte a sajtóval.

Az is kiderült, hogy az iskolában több olyan gyakorlatot is végeztek korábban, ami hasonló helyzetre készítette fel a tanárokat és a diákokat. Az egyik tanuló a CNN-nek telefonban elmondta, hogy a rendőrök egyenként átvizsgálták a termeket, őt éppen matekórán érte az iskolazár. Azt is elmondta, hogy eddig mindig voltak rendőrök az iskola környékén, ezért nem is tudta elképzelni, hogy hasonló megtörténhet az intézményben.

A Great Mills középiskola tanulói egyébként egy héttel ezelőtt bojkottálták az órákat és tüntetést szerveztek az egy hónappal ezelőtt floridai iskolai lövöldözés miatt, amiben 17-en meghaltak.

A helyi seriff azóta bejelentette, hogy a támadó az iskola diákja volt, és a biztonságiak sebesítették meg annyira, hogy később belehalt a sérüléseibe. A másik két sérült egy 14 és egy 16 éves diák, egyikük állapota stabil, másikuké azonban válságos.

Rovatok