Index Vakbarát Hírportál

Gyerekeket bombáztak orosz gépek Szíriában

2018. március 21., szerda 18:23 | aznap frissítve

Legalább 20 civil, köztük 16 gyermek vesztette életét szerdán az északnyugat-szíriai Idlíb tartomány Kafr Battik nevű településének bombázásában, a halálos áldozatok közül 15-en egy családhoz tartoztak - írja az MTI egy civil szervezetre és helyi mentőalakulatokra hivatkozva.

A szíriai ellenzéki fegyveresek ellenőrizte Idlíb területén működő, Fehérsisakosok néven ismert mentőszervezet szerint a gyerekek akkor vesztették életüket, amikor a bombatalálatok elől iskolájukból elmenekülve megpróbáltak fedezékbe húzódni.

A mentőegységek szerint a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjét támogató Oroszország harci repülőgépei hajtották végre a légitámadásokat. 

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint az iskola közelében helyezkedik el az Idlíb jelentős részét uraló Haját Tahrír as-Sám (HTS) nevű iszlamista szervezet egyik ellenőrzőpontja is. 

Idlíbben elméletileg tavaly óta regionális tűzszünet van érvényben, ennek ellenére a szíriai kormányerők orosz légi támogatással 2017 decemberében offenzívát indítottak elfoglalva a tartomány délkeleti térségében számos területet a felkelőktől.

Rovatok