Index Vakbarát Hírportál

Iszlamista sejtet számolt fel az orosz titkosszolgálat

2018. március 27., kedd 11:54

Iszlamista terrorcsoport felszámolásáról számolt be kedden az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Az MTI által ismertetett közlemény szerint az orosz elhárítók a "nemzetközi terrorszervezetekkel kapcsolatban álló" Krasznojarszki Dzsamaat (gyülekezet) elnevezésű sejt három szervezőjét és hat tagját vették őrizetbe. A gyanúsítottak ellen "terrorista közösség szervezése és abban való részvétel" címén indítottak büntetőeljárást. Többük máris vallomást tett.

Az FSZB és az orosz nemzeti gárda egységei 16 helyen tartottak házkutatást a szibériai városban, beleértve a gyanúsítottak lakását is. A szakszolgálatok tiltott vallásos irodalmat, valamint pokolgépek előállításához szükséges útmutatásokat és tűzszerészeti szakkönyveket foglaltak le.

Az akció végrehajtásának időpontját nem közölték, de nyilvánosságra hozatala gyanús feszességgel követi a kemerovói tragédiát, melyet az állami média eleinte agyonhallgatott; mára viszont olyan közbotránnyá duzzadt, hogy  Vlagyimir Putyin is úgy érezte, meg kell szólalnia

Rovatok