Index Vakbarát Hírportál

Erdogan bepereli a legfőbb politikai ellenfelét

2018. március 29., csütörtök 17:59

250 ezer lírás, azaz csaknem 16 millió forintos nem vagyoni kártérítési pert kezdeményezett csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török államfő legfőbb politikai ellenfele, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke, Kemal Kilicdaroglu ellen – írja az MTI.

Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint Erdogan egyik ügyvédje úgy találta, hogy Kilicdaroglu a CHP keddi parlamenti frakcióülésén

súlyos kifejezéseket használva szándékosan megsértette az államfő személyiségi jogait, becsületét és méltóságát.

Kilicdaroglu kedden arról beszélt, hogy az Ankara által terrorszervezetnek minősített, a puccskísérletért felelőssé tett gülenista hálózat politikai ágának első számú vádlottja az a személy, aki a köztársasági elnöki széket elfoglalja, azaz maga Erdogan.

Az elnök ügyvédje szerint ugyanakkor Erdogan az összes terrorszervezettel folytatott hatékony harc úttörője, a jogtalan vádakkal pedig éppen Kilicdaroglu az, aki az állítólagos terrorszervezet céljait szolgálja. A politikus egyébként korábban is beszélt már arról, hogy érdekes módon hiába sújtotta a társadalom legszélesebb rétegeit a puccskísérlet utáni megtorlás, az átfogó nyomozások politikusokat nem hoztak összefüggésbe a Gülen-hálózattal.

Nem ez az első eset, mikor Erdogan bepereli Kilicdaroglut, tavaly novemberben azért indított hasonló pert ellene, mert a politikus megalázó kijelentésekkel és valótlan vádakkal illette az elnököt, illetve családját az akkor kiszivárgott Paradise-iratokkal kapcsolatban.

Rovatok