Index Vakbarát Hírportál

A Demokrata Párt bepereli Trump kampánycsapatát, az oroszokat, a WikiLeakset

2018. április 20., péntek 18:39

A Demokrata Párt beperelte Donald Trump kampánycsapatát, Oroszországot, Julian Assange-ot, a WikiLeaks alapítóját, és több Trumphoz köthető embert és szervezetet is, azzal az indoklással, hogy összejátszottak a 2016-os elnökválasztás alatt, hogy rontsák a demokraták és Hillary Clinton esélyeit.

A CNN szerint név szerint is megneveznek több tanácsadót, mint Roger Stone-t, George Papadopoulost, vagy Paul Manafort volt kampányfőnököt, akik ellen mind eljárás folyt a Robert Mueller különleges ügyész által folytatott vizsgálatban is.

A 66 oldalas beadványról elsőként beszámoló Washington Post szerint a Demokrata Párt arra hivatkozott, hogy a Trump-kampány munkatársai összejátszottak az orosz kormánnyal és annak katonai hírszerzésével, hogy ártsanak a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton kampányának és elősegítsék Donald Trump megválasztását.

Tom Perez, a pártvezetésnek megfelelő Demokrata Országos Bizottság (DNC) elnöke közleményben azt írta: „a 2016-os elnökválasztási kampány idején Oroszország mindenre kiterjedő támadást indított demokráciánk ellen és ehhez készséges és aktív partnerre talált Donald Trump kampányában", írja az MTI.

Rovatok