Index Vakbarát Hírportál

Gyávaság miatt perelnek egy iskolai biztonsági őrt Floridában

2018. május 1., kedd 21:09

Az 55 éves Scot Paterson abban a floridai középiskolában dolgozott Parklandben, amiben február 14-én egy fegyveres 17 diákot lőtt le és sebesített meg további 17-et. Paterson a lövöldözés alatt az épületen kívül, egy fal mögött kuporgott, fegyverrel az oldalán, és nem ment be az épületbe segíteni a diákokon.

Az egyik áldozat apja pedig most beperelte, gyávaság miatt.

Andrew Pollack, akinek a lányát a gyilkos kilenc lövéssel végezte ki (gépkarabéllyal tüzelt), most az iskola és a gyilkos nevelőszülei mellett két elmegyógyintézetet is perel, ahonnan a 19 éves Nikolas Cruzt kiengedték, de a legdühösebb Patersonra, aki szerinte gyáván viselkedett.

A 33 éven át seriffhelyettesként dolgozó, azaz kiélezett szituációkkal minden bizonnyal sokszor találkozó biztonsági őrt egyébként az események után azonnal nyugdíjazták.

Hagyta, hogy kilenc golyót eresszenek a lányomba! Megvolt a lehetősége, hogy tegyen valamit, hogy bemenjen, ehelyett hagyta, hogy 17 embert meggyilkoljanak. Nem fogom hagyni, hogy kényelmes nyugdíjas életet éljen.

A helyi seriff, Scott Israel is elítélte Peterson tettét, a Miami Heraladnak azt nyilatkozta, hogy be kellett volna mennie az épületbe. Pollack a perrel azt akarja elérni, hogy mindenki megtudja, Paterson egy gyáva alak.

Paterson ügyvédje azt nyilatkozta, hogy a védence ellen felhozott vádak teljesen alaptalanok.

Rovatok