Index Vakbarát Hírportál

Kiskutyákba varrta a drogot az állatorvos

2018. május 2., szerda 04:25

Magyar idő szerint kedd hajnalban kezdődött az év egyik legbizarabb büntetőpere az Egyesült Államokban: Brooklynban egy magát venezuelainak mondó, kolumbiai születésű állatorvos áll bíróság elé, akit azzal vádolnak, hogy

kölyökkutyákba varrva próbált használt heroint csempészni az Egyesült Államokba.

Andres López Elorzát Spanyolországban fogták el 2015-ben, amikor a rendőrség rajtaütött egy állatklinikán, a 33 éves férfit magyar idő szerint hétfőn adták át a spanyol hatóságok a John Fitzgerald Kennedy repülőtéren diszkréten amerikai kollégáiknak. Elorza kedden már bíróság elé is állt, ahol ártatlannak vallotta magát.

A most 38 éves állatorvos már 2005 óta menekül a hatóságok elől, amikor is Kolumbiában mintegy két tucat bűntársát őrizetbe vették.

A vád szerint az orvos arról várt hírhedtté, hogy folyékony heroint tartalmazó zacskókat varrt be kölyökkutyák testébe. Az állatokat aztán kereskedelmi járatokon New Yorkba küldték, ahol a drogot egyszerűen kivágták az ily módon gyakorlatilag halálra ítélt kiskutyákból. A módszer akkor lepleződött le, amikor egy 2005-ös, kolumbiai rajtaütés során tíz kölyökkutyát találtak a rendőrök. A kutyusok közül öten közülük elmenekültek, hárman elpusztultak, kettőt pedig örökbe fogadtak.

Egyikük sikeres karriert futott be a kolumbiai rendőrség kábítószer-kereső kutyájaként.

(MTI, New York Post)

Rovatok