Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtották a líbiai választási bizottság központi irodáit

2018. május 2., szerda 14:03

Támadás érte szerdán Líbia fővárosában a választási bizottság központi irodáit, legkevesebb 11 ember életét vesztette, írja az MTI. A támadók között legalább két öngyilkos robbantó is volt. Az épületet felgyújtották, a robbantók azt kiáltozták, hogy Allah akbar!. Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

A választási bizottságnak egyelőre annyi a dolga, hogy regisztrálja a szavazni szándékozókat. A közelmúltban egymillió új szavazót vettek fel névjegyzékébe. Az ugyanakkor kérdéses, hogy lesz-e választás az észak-afrikai országban. Az ENSZ reméli, hogy még az idén sikerülhet megtartani, ugyanakkor a világszervezet közvetítésével tavaly szeptemberben kezdett újabb tárgyalási forduló az ország különböző térségeit ellenőrző felek között - az elnök- és parlamenti választások előkészítésére - egyelőre nem hozott eredményt.

Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően Líbia káoszba süllyedt, és a fővárost is különböző fegyveres csoportok tartják ellenőrzésük alatt. Tripoli a székhelye a nemzetközileg elismert egységkormánynak, amelynek hatalmát nem ismeri el az ország keleti részét ellenőrző - tobruki - parlament és kabinet.

Rovatok