Index Vakbarát Hírportál

Iszik, dohányzik, kávézik, most lett 112 éves

2018. május 11., péntek 20:20

112 éves lett Richard Overton, Amerika legidősebb embere, a világ legidősebb második világháborús veteránja, írja a USA Today. A Washington Post egy hónapja azt írta, ő a világ harmadik legidősebb embere.

A férfi 1906-ban született Texasban, nagyszülei még rabszolgák voltak. Mesterlövészként egy csak feketékből álló században ott volt a II. világháborúban Pearl Harborban és Okinawán, járt Guamon és Iwo Jimán is. 

Overton egy tucat szivart szív naponta, viszkikólát iszik, és több csésze kávéval ver magába életet reggelente. Ha megkérdezik, mi a hosszú élet titka, azt feleli, hogy

Csak élj, ne halj meg

Legalábbis egy évtizede ezt mondta állítólag Steve Harvey humoristának. 

109 évesen még füvet nyírt, autót vezetett, az akkori születésnapját szivarokkal, shake-ekkel, burgerekkel és nagy bulival ünnepelte. Gyereke nincs, kétszer volt házas. Az első feleségétől az 1920-as években vált el, a második felesége a 80-as években halt meg. Abban a házban lakik, amit 72 éve épített. 19 elnököt élt meg. Azt mondja, nem fáj semmije, írta az NBC.

2017-ben közösségi finanszírozással szedett össze neki a család 200 ezer dollárt, hogy fizetni tudják az otthoni ellátását. A Home Depot, Meals on Wheels és az Austin Energy nevű cégek és szolgáltatók pedig segítettek neki felújítani az otthonát.

Rovatok