Index Vakbarát Hírportál

Megbocsáthatatlan bűnt követett el egy japán vasúttársaság

2018. május 14., hétfő 18:42 | aznap frissítve

Éppen áprilisban írtunk arról, hogy tavaly összesen 3,5 évet késtek a magyar vonatok, be kell látnunk azonban, hogy ez eltörpül amellett a hallatlan eset mellett, ahol egy japán vonat huszonöt másodperccel korábban indult el az állomásról, mint kellett volna – írja a Sora News 24.

A hajmeresztő rémtörténet május 11-én kezdődött 7.11-kor, a mozdonyvezető ugyanis azt hitte, a vonatnak akkor kell elindulnia, így bezárta az ajtókat. Igen ám, csakhogy a vonatnak valójában 7.12-kor kellett indulnia, amire ő is egyből ráébredt, azonban a peronra nézve azt látta, hogy nem áll ott senki, így ahelyett, hogy kinyitotta volna az ajtókat, inkább elindult 25 másodperccel korábban.

A probléma ezzel csak az volt, hogy a peronon valójában voltak emberek, akik fel is akartak szállni a vonatra, így azonban lemaradtak róla, egyikük pedig az állomás egyik dolgozójának szóvá is tette, hogy a vonat hamarabb ment el. Innen aztán a cég központjáig jutott a hír, ahol azonnal kiadtak egy bocsánatkérést az ügyben.

Óriási kellemetlenséget okoztunk az ügyfeleinknek, ami tényleg megbocsáthatatlan.

– írta közleményében a Japán nyugati részének vasúthálózatáért felelős JR West, hozzátéve azt is, hogy az eset miatt alaposan átvizsgálják a tevékenységüket, és minden erejükkel azon lesznek, hogy ilyen incidensre soha ne kerüljön még egyszer sor.

Viccet félretéve egyébként egyáltalán nem meglepő, hogy a cég így reagálta le a dolgot, ugyanis a vonatról lemaradó emberek így csak hat perccel később tudtak elindulni az állomásról, Japánban pedig hat perc késés már kb. olyan, mint két világvége egyszerre, ráadásul azok, akik emiatt lekéstek egy átszállást, még ennél is többet késhettek. 

Tavaly novemberben amúgy volt már egy kísértetiesen hasonló eset, akkor 20 másodperccel korábban indult el a vonat, decemberben pedig arról is olvashattak nálunk, hogy az érintett cégek a fiatalok eltűnését okolják a technikai malőrökért.

Rovatok