Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea delegáció érkezett a kínai csúcstechnológiai övezetbe

2018. május 15., kedd 14:35

Észak-koreai pártküldöttség látogatott Kínába, számolt be róla a KCNA hivatalos phenjani hírügynökség. A tudósítás szerint az észak-koreai Munkapárt delegációját Pak Te Szong, a politikai bizottság tagja, a központi bizottság elnökhelyettese vezeti. A küldöttség tagjairól nem szólt a jelentés, pontos céljára sem tért ki.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a küldöttség hétfőn érkezett Pekingbe, majd látogatást tett a kínai szilícium völgyként emlegetett Csungkuancun csúcstechnológiai övezetben, valamint ott is, ahol Kim Dzsongun észak-koreai vezető márciusi kínai útján járt.

Az észak-koreai küldöttség azzal a céllal érkezhetett, hogy feltérképezze a főbb ipari területeket, lehetőségeket keresve a Kínával folytatott gazdasági együttműködés elmélyítésére.

A két ország között az elmúlt időben jelentős javulásnak indultak a kapcsolatok a hosszú éveken át tartó fagyos viszony után, ami részben az elmúlt hónapok eseményeivel, a Korea-közi csúcstalálkozóval magyarázható, illetve azzal, hogy Kim Dzsongun ígéretet tett a Koreai-félsziget atommentesítésére. Láthatóan mindkét fél arra törekszik, hogy együttműködésük új lendületet vegyen, írja az MTI.

Rovatok