Index Vakbarát Hírportál

Félelmetes tornádó pusztított Németországban

2018. május 17., csütörtök 12:23

Szerda este F1-es erősségű tornádó alakult ki Németország nyugati részén, a holland határhoz közel - számolt be az Időkép.hu félelmetes videók kíséretében. Így nézett ki a tornádó Lobberich közelében:

Németországban erős zivatarok tomboltak, több régióból is tettek bejelentést tornádóról.  Viersen közelében egy lakott területeken átvonuló tornádóról is egészen közeli videót készítettek:

Több felvétel is született a tornádóról, ami óriási károkat hagyott maga után. Fákat csavart ki a helyéről, járhatatlanná téve az útszakaszokat, a közutakat le kellett zárni, több mint ötven otthon megsemmisült.

Extrém mennyiségű csapadék, jégeső és orkán erejű szél kísérte a tornádót. Radar-reflektivitás alapján óránként több száz milliméter csapadékot ontott magából a vihar, a megfigyelésekhez nyilvántartott skálán majdnem elérte a legerősebb fokozatot.

Idén már ez a 6. tornádó, amit feljegyeztek Németországban, és évente (májustól szeptemberig) átlagosan 30-60 tornádó szokott kialakulni a német tájakon - írja az Időkép.

Rovatok