Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben a texasi lövöldöző

2018. május 20., vasárnap 23:40

Előzetes letartóztatásban van a pénteki, texasi iskolai lövöldözés gyanúsítottja. Nem adott magyarázatot arra, hogy miért kezdett lövöldözni. A Sant Fé középiskolájában elkövetett ámokfutásban nyolc diák és két tanár halt meg, tizenhárman megsebesültek.

A rendőrség szerint Dimitrios Pagourtzis beismerte tettét; az elkövetőt a dél-texasi Galveston börtönében tartják fogva. Pagourtzis, aki maga is az iskola diákja, eddig nem adott információt arról, hogy miért lövöldözött. Ügyvédje, Nicholas Poehl a sajtónak azt mondta, hogy a védence

olyan lelkiállapotban van, hogy nem sokat tud mondani.

A fiú szülei vasárnapi közleményükben szomorúságról és dühről számoltak be. Közölték: mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Greg Abbott texasi kormányzó pénteken arról beszélt, hogy a fiú az édesapja törvényesen vásárolt fegyverével követte el tettét. A kormányzó vasárnap újságíróknak elmondta, hogy Pagourtzis közösségi portálokon közzétett bejegyzései szerint a diák öngyilkosságot akart elkövetni, de nem volt hozzá bátorsága.

Az újabb tragédia nyomán az Egyesült Államokban ismét feléledt az országos vita a fegyverhasználatról, illetve annak esetleges szigorításáról. A vasárnapi szokásos televíziós politikai vitaműsorokat is ez a téma uralta.

(MTI)

Rovatok